Termeni și Condiții

1. Domeniu de valabilitate

În ceea ce privește relația de afaceri între The Green Life Way și clientul care a făcut comanda, următoarele condiții generale sunt valabile în exclusivitate în varianta publicată pe internet la momentul efectuării comenzii.

2. Încheierea contractului

Clientul comandă marfa de la The Green Life Way via magazin online pe internet. Firma The Green Life Way se obligă să onoreze comanda în condițiile stipulate pe pagina web, atâta timp cât comanda se rezumă la o cantitate de consum personal (en detail). În cazul în care comanda excede cantitatea de consum personal, vă rugăm să contactați în prealabil The Green Life Way .

3. Neonorarea ofertei

În cazul greșelilor de tipar sau de calcul, precum și în cazul erorilor pe pagina web, The Green Life Way nu este obligată să preia oferta și să onoreze comanda.

4. Livrarea

Produsele comandate se livrează în toată țara cu serviciul de curierat. Expediția comenzilor se efectuează de la Timișoara în zilele de Luni pana Vineri, comenzile plasate pana la ora 12:00 vor fi expediate in aceeasi zi. Livrarea se face în maxim 48 de ore, conform serviciilor de curierat. Costul de transport este afișat la plasarea comenzii, pentru fiecare comandă în parte. Finalizarea comenzii reprezintă acceptul costului de transport. Pentru comenzi ce depășesc valoarea de 199 lei, se beneficiază de transport gratuit. The Green Life Way nu garantează respectarea timpului de livrare ales de client, previzibil, precum nici pentru întregimea realizării comenzii. Dacă, contrar așteptărilor, un produs nu mai este livrabil sau dacă presupune o durată de livrare extrem de lungă, sumele plătite în avans vor fi restituite. O contactare reciprocă este necesară pentru clarificarea detaliilor.

5. Plata

O dată cu expedierea comenzii către The Green Life Way , costurile trebuie plătite. Acestea includ prețul de cumpărare și prețul de livrare.
Factura personalizată va putea fi accesată fie pe contul personal al clientului creat pe EasyLifeFactory.com, fie prin intermediul unui link ce va fi trimis pe email în termen de maxim 24 ore de la expedierea comenzii. Clientul poate să plătească în avans, pe site-ul EasyLifeFactory.com prin intermediul sistemului de plăți online, folosind una dintre modalitățile de plată acceptate de sistem. Pentru plățile cu card bancar, tranzacția va apărea pe extrasul de cont al deținătorului de card ca OnlinePay sau Plationline. În cazul unei stornări, clientul suportă toate cheltuielile care se ivesc.

6. Compensări

Clientul are dreptul la compensări numai atunci când plângerile au fost constatate de către autoritățile competente sau dacă au fost recunoscute explicit în scris de către The Green Life Way .

7. Dreptul reținut asupra proprietății

Marfa livrată rămâne proprietate The Green Life Way până în momentul efectuării tuturor plăților sau satisfacerii altor pretenții ale The Green Life Way către client.

8. Garanții

Clientul trebuie să sesizeze defectele mărfii livrate imediat la livrare. Dacă plângerea este îndreptățită și The Green Life Way este responsabilă pentru defect, atunci comanda este fie înlocuită, fie se oferă o reducere, la alegerea The Green Life Way . Dacă o reducere sau o înlocuire nu este posibilă sau această livrare de înlocuire întârzie, atunci clientul poate solicita o reducere a prețului de cumpărare sau anularea comenzii. The Green Life Way răspunde numai de daune ale mărfii în sine. Alte pretenții ale clientului – indiferent pe ce baza legală – sunt excluse. Răspunderea celor stipulate mai sus se face pe baza normelor comerciale. O răspundere pentru daune apărute în urma defectelor este exclusă.

9. Returnarea

Clientul are dreptul de a returna marfa pe o perioadă de până la 24 ore de la data primirii mărfii. Dacă utilizează dreptul de returnare, marfa trebuie expediată imediat înapoi la The Green Life Way , dar nu mai târziu de 24 ore de la data primirii. Pentru o comandă de până la 250 Ron, clientul suportă cheltuielile returnării.
După primirea returnării (intrarea) The Green Life Way se obligă la restituirea prețului de cumpărare. Până în momentul preluării mărfii de către The Green Life Way , răspunderea/riscul este al clientului. Dreptul clientului asupra restituirii prețului de cumpărare este valabil doar dacă marfa returnată se găsește în aceeași stare ca și la primirea comenzii de către client.
Dacă marfa returnată de client nu se află în aceeași stare ca și la primirea comenzii, The Green Life Way are dreptul de a alege să restituie doar o parte din prețul de cumpărare.

10. Locul judecății și legislația aplicabilă

În caz de divergențe și procese legale, dreptul român este valabil în exclusivitate. În masura în care este permis, sediul The Green Life Way este convenit ca și loc de judecată pentru toate pretențiile din relații de afaceri.

11. Noile reglementari ale legii 679/2017

Pentru condițiile GDPR accesați pagina următoare: Prelucarea datelor cu caracter personal